Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

δραστηριότητεσ του κ.δ.α.π.

Το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π. περιλαμβάνει διαφορετικές δραστηριότητες κάθε μέρα, που καθορίζονται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Κάθε δραστηριότητα διδάσκεται από πτυχιούχο εξειδικευμένο καθηγητή ή δάσκαλο. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δύναται να γίνει αλλαγή στις θεματικές ενότητες των δραστηριοτήτων, αναλόγως του βαθμού ενδιαφέροντος των παιδιών.

Σχολικο ετοσ 2021-22

Για τη σχολική περίοδο 2021-2022 το Κ.Δ.Α.Π. θα απασχολήσει τα παιδιά με τις παρακάτω δραστηριότητες: Εκπαιδευτική Ρομποτική, Ακροβατική, Φυσική Αγωγή, Χορός, Πηλοπλαστική, Zumba kids, Yoga Kids, Μαγειρική, Πληροφορική, Ζωγραφική, Εικαστικά κ.ά., οι οποίες διδάσκονται από εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες. Επίσης, καθημερινά και για περίπου 2 ώρες θα παρέχεται στα παιδιά αναγνωστήριο, καθώς και ενισχυτική διδασκαλία για την προετοιμασία των μαθημάτων της επόμενης μέρας στο σχολείο. Το αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων (μέρες και ώρες κάθε δραστηριότητας) θα είναι διαθέσιμο στους γονείς λίγο πριν την έναρξη της νέας χρονιάς. Σας επισημαίνουμε ότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Δεχόμαστε παιδιά και μέσω voucher της Ε.Ε.Τ.Α.Α..

Ακροβατικη

Η ακροβατική είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, εναρμονισμένη με τη μουσική. Βασίζεται στο θάρρος, τη δύναμη και την ευλυγισία. Απαραίτητα στοιχεία είναι ο συγχρονισμός του ρυθμού της μουσικής με την κίνηση και η ομαδικότητα στη χορογραφία. Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές ατομικές και ομαδικές ασκήσεις.

φΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Επειδή “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, βασική δραστηριότητα  μας αποτελεί η γυμναστική. Τα παιδιά εκπαιδεύονται μέσω σωματικών ατομικών ασκήσεων και ομαδικών παιχνιδιών με μπάλες, κορίνες κ.ά. Στόχος η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, ο συναγωνισμός και, φυσικά, η διασκέδαση.

Πηλοπλαστικη

Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται τον πηλό. Πλάθοντας μια άμορφη μάζα πηλού με τα χέρια μπορούν να δημιουργήσουν μια πληθώρα απλών ή σύνθετων αντικειμένων.

Ζωγραφικη

Η ζωγραφική είναι η αναπαράσταση της φαντασίας των παιδιών με διάφορα μέσα δημιουργίας σχημάτων και χρωμάτων, όπως πινέλα, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, νερομπογιές, κηρομπογιές κ.ά.

Ρομποτική

Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν καλύτερα τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία. Ικανοποιεί την έμφυτη παιδική περιέργεια, παρακινεί το παιδί να εργαστεί, να διαγωνιστεί και να διασκεδάσει.

υφαντικη

Πλούσιες δημιουργίες με κλωστή πάνω σε χαρτόνια ή τελάρα.

θεατρικη αγωγη

Ο σκοπός της θεατρικής αγωγής είναι ο αυτοσχεδιασμός και η επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας με σωματικές και κινησιολογικές ασκήσεις.

Πληροφορικη

Η τεχνολογία είναι μέσα στη ζωή μας, γι’ αυτό μαθαίνουμε πως να τη χρησιμοποιούμε προς όφελός μας. Εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλες τις μορφές, όπως laptops, tablets και στη βασική χρήση τους.

αγγλικα

Η αγγλική γλώσσα διδάσκεται ανά ηλικιακή ομάδα και σε ολιγομελή τμήματα.

Εικαστικα

Χειροτεχνίες και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και θέματα από ήθη και έθιμα της χώρας μας, γιορτές κ.ά.

ενισχυτική διδασκαλια

Προετοιμασία των μαθημάτων των παιδιών της επόμενης μέρας για το σχολείο με τη βοήθεια παιδαγωγού.